Ilmakiertoinen pellettitakka

Mikä on pellettitakka?

Pellettitakka on automaattisesti puupelleteillä toimiva lämmityslaite. Pellettitakka ei ole sama asia kuin tulisijassa käytettävät pelletin polttokorit tms. jotka täytetään ja poltetaan kerralla loppuun.

takka-leikkaus

Ilmakiertoisen pellettitakan poikkileikkauskuva. Kuvan lähde: Kardonar Oy

Ilmakiertoisen pellettitakan toiminta perustuu huoneilman kierrättämiseen takan sisällä olevan lämmönvaihtimen kautta. Takan toimintaan tarvitaan pieni määrä sähköä eli normaali sähköpistoke. Takan keskimääräinen virrankulutus on noin 50 W eli yhden hehkulampun verran.

Takan sisässä on muutamia kymmeniä kiloja pellettiä vetävä säiliö. Energiaa mahtuu takkaan siis kerrallaan noin 200 – 500 kWh ! Laite toimii itsenäisesti lämmittäen muutamia päiviä ilman huolenpitoa. Se sytyttää automaattisesti arinalle syöttämänsä pelletit, syöttää lisää pellettiä kunnes termostaatti tai tuntiohjelmointi käskee lopettaa ja polttaa pelletit hienovaraisesti loppuun. Pellettitakassa on useita turvalaitteita, jotka huolehtivat turvallisesta palamisesta.

Yhdellä ilmakiertoisella pellettitakalla voi lämmittää noin 100 m2 tilan, jos ilma pääsee kiertämään vapaasti.

Ilmajaolliset pellettitakat ovat yksi erikoismalli, jolla voidaan johdattaa lämpöä ilmakanavistoon ja siirtää sitä muihin huoneisiin.

Takkasydämet ovat ilmakiertoisten ja ilmajaollisten versioita, joita voi upottaa seinään tai esimerkiksi vanhan avotakan sisään.

img-olivia 3

Ilmakiertoisen pellettitakan etuja

  • Voit vähentää lämmityssähkön käyttöä yli 80 % ja säästää noin puolet lämmityskustannuksissa. Varsinkin sähkölämmitystalojen talviaikaisen kalliin sähkön leikkaamisessa erittäin järkevä!
  • Pellettitakka on kevyt (n.100-200 kg), sen voi asentaa lähes mihin vain huolehtimatta lattian kantavuutta.
  • Helppokäyttöinen ja vähätöinen. Pitää halutessasi lämpöä myös silloin, kun et ole kotona, useita päiviä parhaillaan. Pellettien lisääminen ja takan tyhjennys tuhkasta vie aikaa noin tunnin kuukaudessa.
  • Tuottaa lämpöä riippumatta ulkolämpötilasta eli lämpö riittää keskitalvellakin
  • Edullista lämpöä!  Uusiutuvan lämmön hinta noin 6 snt/kWh.
  • Mahtuu pieneenkin tilaan. Pienimmillään vain 25 cm syvät mallit!
  • Toimii erittäin pienellä sähkön kulutuksella. Voidaan käyttää myös akun ja invertterin kautta.
  • Mahdollista käyttää ja valvoa etänä puhelimella

Katso tästä video pellettitakoista ja muutamista kokemuksista niistä.

Kiinnostuitko?

Tutustu mallistoihimme:

Ja pyydä avaimet käteen tarjouksemme

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


+ 3 = yksitoista

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>